Varjoteokset sopivat hyvin esimerkiksi luomaan pysähdyttävän elementin ja väripilkun tapahtumaan. Entä miltä kuulostaisi elävä varjoteos?! No mahtavalta! Myös minä voin hypätä osaksi teosta, jolloin varjot elävät aivan omaa elämäänsä! 

IHMEMAA

Liisa Ihmemaassa- sadun inspiroima 5-osainen värikäs teoskokonaisuus sykähdyttää & ihmetyttää takuulla kaikenikäisiä! Jokainen teos on itsessään yksityiskohtainen  ja näyttävä koostuen useammasta varjohahmosta ja -elementistä. Tilata voi myös vain osan teoksista.

Hulluutta 13.30!

IhmeMaa- teoskokonaisuudesta erotettu, kahden teoksen kokonaisuus, jossa Liisa, Hullu Hatuntekijä & sekalainen sakki IhmeMaan väkeä kujeilee Hatuntekijän puoli kahden teekutsuilla.

Ihmemaa- teosten taustaa

Rakensin IhmeMaa- ja Hulluutta 13:30-teosten varjohahmot ensimmäiseen varjosooloesitykseen, IhmeMaa, vuonna 2013. Esityksen työstön aikoihin aloin saamaan paniikkikohtauksia. Paniikkikohtaukset vaikuttivat vahvasti hahmojen syntyyn ja loivat idean esityksen käsikirjoitukselle.

Myöhemmin minulle selvisi, että Lewis Carroll oli Liisa Ihmemaassa- satua kirjottaessaan kärsinyt paniikkikohtauksista- yhtäläisyydet olivat melkoiset.

KARHUN TARINA

Karhun tarina- varjoteokset kertovat varjoin karhun myyttisestä taustasta.

LUMIKUNINGATAR

 Jäätävä Lumikuningatar hurmasi ensimmäisen kerran jouluna -20  Kajaanissa vanhan lelukaupan ikkunassa. Monimetrinen hahmo, jäätävä katse & teoksessa vaihtuvat värit lumoavat! Teoksen saa tilattua myös liikkuvana, jolloin minä kuulun mukaan pakettiin!

TAIKAMETSÄ

Taikametsä koostuu useammasta näyttävästä varjoelementistä. Kokonaisuudella saadaan luotua taianomainen metsä esimerkiksi tapahtumaan. Soveltyy parhaiten suureen tilaan tai saliin, jossa on valkoiset seinät.

VALONKANTAJA

Valonkantaja on kolmemetrinen,
kierrätysmuovista rakennettu jättinukke, joka näki päivänvalon marraskuussa 2022 Kajaanin Kekrijuhlassa.

Nuken liikkeet ja esityksen rakenne
suunnitellaan paikka- ja tilakohtaisesti. Näin
hahmon vierailu on aina ainutlaatuinen
kokonaisuus, jossa hahmo toimii
vuorovaikutuksessa tilan sekä katsojien kanssa.

Sydämellinen Valonkantaja valaisee taatusti
tapahtuman kuin tapahtuman!

Työryhmään kuuluvat Paula Vilmi, Satu
Wiinikka ja Hemmo Kauppinen. Kolmikko on valmistunut Turun Taideakatemian
nukketeatterikoulutuksesta vuonna 2009.

TILAUSTYÖT

Valmistan myös tilausteoksia- varjoteoksiksi muodostuvat kätevästi niin erilaiset logot kuin nimet ja ihmishahmotkin- kerro ideasi tai kysy lisää paula.vilmi@gmail.com.

Miitri Aaltonen, Kotiteollisuus