KIUSATTU. – Varjokampanja & vastaisku koulukiusaamista vastaan

Mitä ja miksi?

Minua kiusattiin Kuhmon alakoulussa. Kiusaaminen jätti elämään varjon ja vaikutti pitkään olemiseen aikuisiälläkin- ahdistus, paniikkikohtaukset, suorittaminen, luottamuspula ihmisiin- kaikella on yhteys lapsuusajan kokemuksiin.

KIUSATTU.- kampanjan avulla haluan viedä omien kokemusten kautta viestiä eteenpäin siitä, mitä koulukiusaaminen voi aiheuttaa; rohkaista kiusattuja puhumaan ja hakemaan apua sekä valaa uskoa, että kaikesta voi selvitä.

Tavoitteenani on saavuttaa erityisesti nuoret- jos yksikin nuori päättää olla kiusaamatta; yksikin nuori uskaltaa hakea apua tai yksikin nuori kokee toivon pilkahduksen olen onnistunut.

KIUSATTU.-kampanjan alullepanoa tukee Kainuun kulttuurirahasto & Kainuun Valo Oy:n rahasto.

KIUSATTU.- varjokampanja näkyy & kuuluu Instagramissa >

 

Seuraamallakin tuet & asetut #kiusaamistavastaan

Kerro oma tarinasi

Kokemuksien jakaminen selvittää omaa oloa ja voi parhaimmillaan auttaa muita samoja kokeneita.

Oletko ollut koulukiusattu? Haluatko kertoa oman tarinasi? 

Kirjoita oma tarinasi ja lähetä se minulle mailitse varjojenkesyttaja@gmail.com

Kerään 15-30- vuotiaiden nuorten tarinoita ja julkaisen ne KIUSATTU.-kampanjan Instagram- tilillä. Julkaisen tarinat nimettöminä, poikkeuksena tuntemieni, eri ikäisten ihmisten tarinat, joista sovin kyseisten ihmisten kanssa etukäteen.

Tarinat tulevat olemaan myös osa kampanjan päätösnäyttelyä, jonka toteutan Kainuussa. Näyttelystä tulee infoa KIUSATTU.- kampanjan Instagram- tilille sekä nettisivuilleni.

Minulla on 100% vaitiolovelvollisuus.

Tukemaan KIUSATTU.-varjokampanjaa?

Kampanjaa voi tukea tilaamalla Mielen varjot / Shadows of mind- varjotyöpajan

Mielen varjot- varjotyöpajalla opetellaan varjohahmon rakennus & jokainen osallistuja pääsee rakentamaan oman varjohahmon. Aiheena pajalla on kiusaaminen, johon johdattelen osallistujat kertomalla omista kokemuksistaan koulukiusattuna.

Voit rakentaa siivet kiusaamista vastaan tai päästää oman mielikuvituksen valloilleen, mitä aihe sinussa herättääkin- otan huomioon jokaisen osallistujan toiveet & ajatukset.

Varjosiipien rakentajat kuvataan varjoissa (kasvottomina)siipineen ja kuvat julkaistaan KIUSATTU.-kampanjan Instagram- tilillä, ja kaikki pajalla syntyneet varjoteokset pystytetään varjoinstallaatioksi esimerkiksi kouluun (jos työpaja on koulussa) tai osaksi tapahtuman ohjelmaa.

Työpajan voi tilata esimerkiksi kouluun tai tapahtumaan. Työpajan hinta on tapauskohtainen riippuen mm. ryhmän koosta- kysy lisää paula.vilmi@gmail.com

Työpajat mahdollistavat pitkäjänteisen työni kampanjan parissa sekä takaavat kampanjan jatkumisen.

Työpajan tilanneiden tahojen logot / nimet tulevat kampanjan nettisivuille sekä Instagram-tilin Mukana kampanjassa-kohokohtaan.

 

KIUSATTU.- kampanjan suojelijoita <3

Elämänsä aikana jokainen meistä tarvitsee jossain kohtaa apua ja suojelijaa-ihmistä, josta huokuu sinulle hyvää oloa. Sellaisia tyyppejä tarvitsee myös tämä kampanja, siivekkäitä suojelijoita. Nämä siivekkäät ovat ihmisiä, jotka ovat jossain elämän vaiheessa auttaneet minua, joko läsnäolollaan tai esimerkiksi musiikillaan. Kuuntele ja tunnustele tarkkaan, kuka on sinun suojelijasi, apu & hyvän tuoja. NE oikeat elämäsi ihmiset eivät kiusaa eivätkä aiheuta sinulla pahaa oloa. Lisää suojelijoita lentää kampanjaan hiljalleen kampanjan aikana

Miitri Aaltonen

Tuottaja, muusikko, kitaristi-Kotiteollisuus

Ehdoton ei kiusaamiselle! Jokaisen lapsen on saatava käydä koulutiensä ilman pelkoa kiusatuksi tulemisesta.
Uskon että yhteisöllisyydessä on voima ja avaimet kiusaamisen ehkäisyyn. Hyvinvoiva lapsi ei kiusaa toista, panostetaan siis perheiden hyvinvointiin.
Ihmisyys on kaiken keskiössä. Sillä ei ole sukupuolta, ihonväriä, muotivaatteita tai -kenkiä älykkäintä puhelinta, kauniita kasvoja tai menestyvintä perheyritystä. Ihmisyys olemme me, sinä ja minä. -Miitri

Siipiä kasvatteneita tahoja, eli kiusaamista vastaan & mukana kampanjassa:

Kuhmon kaupunki, M-E Kuva (Kuhmo), Kuhmon yhtenäiskoulu ja lukio, Kainuun lasten- ja nuorten kulttuurikeskus Kulttura, Kemijärven kaupunki

Apua ja tietoa kiusaamisesta netissä

Mitä on kiusaaminen? Miten toimin? Milloin on kyse rikoksesta?

Näihin kysymyksiin löydät vastauksia RIKU:N sivuilta. Myös Nuortennetin sivuilta löytyy paljon tietoa kiusaamisesta:

Kiusattu. Älä jää yksin.

Kerro kiusaamisesta jollekin luotettavalle aikuiselle. Jos et uskalla puhua kenellekkään tai koet, että sinulla ei ole luotettavia ihmisiä ympärillä, voit kertoa kokemuksistasi sekä kysyä neuvoa nimettömänä, luottamuksellisesti esimerkiksi Nuortennetistä ja  MIELI.ry:n palvelimista (chat-palvelu ja soittomahdollisuus) sekä Sekasin- chatista. Nuortennetistä löytyy myös mm. verkkoryhmätapaamisia kiusaamista kokeneille.

Oletko kokenut kiusaamista somessa?

Apua somekiusaamiseen löytyy muun muassa Kerro säkin- kampanjan sivuilta: