KIUSATTU. – Varjokampanja & vastaisku kiusaamista vastaan: Mitä ja miksi?

Minua kiusattiin Kuhmon alakoulussa.  

Kiusaaminen jätti elämään varjon ja vaikutti pitkään olemiseen aikuisiälläkin- ahdistus, paniikkikohtaukset, suorittaminen, luottamuspula ihmisiin- kaikella on yhteys lapsuusajan kokemuksiin.

KIUSATTU.- kampanjan avulla haluan viedä omien kokemusten kautta viestiä eteenpäin siitä, mitä kiusaaminen voi aiheuttaa; rohkaista kiusattuja puhumaan ja hakemaan apua sekä valaa uskoa, että kaikesta voi selvitä.

Tavoitteenani on saavuttaa erityisesti nuoret- jos yksikin nuori päättää olla kiusaamatta; yksikin nuori uskaltaa hakea apua tai yksikin nuori kokee toivon pilkahduksen olen onnistunut.

KIUSATTU.-kampanjan alullepanoa tukee Kainuun kulttuurirahasto & Kainuun Valo Oy:n rahasto.

 

Kerro oma tarinasi

Kokemuksien jakaminen on tärkeää- se selvittää omaa oloa ja voi parhaimmillaan auttaa muita samoja kokeneita.

Oletko ollut kiusattu? Haluatko kertoa oman tarinasi? 

Kirjoita oma tarinasi ja lähetä se minulle mailitse varjojenkesyttaja@gmail.com

Julkaisen tarinat KIUSATTU.-kampanjan Instagram- tilillä. Julkaisen tarinat nimettöminä, poikkeuksena tuntemieni ihmisten tarinat, joista sovin kyseisten ihmisten kanssa etukäteen.

Tarinat tulevat olemaan myös osa kampanjan päätösnäyttelyä, jonka toteutan syksyllä 2025 Kainuussa.

Näyttelystä tulee infoa KIUSATTU.- kampanjan Instagram- tilille (julkaisen Instagram-tilin toukokuun aikana) sekä nettisivuillani.

Otan vastaan omia tarinoita 31.8.2024 saakka. Minulla on 100% vaitiolovelvollisuus.

Tukemaan KIUSATTU.-kampanjaa?

Kampanjaa voi tukea tilaamalla Grow Your Wings Against Bullying- varjotyöpajan.

Grow Your Wings Against Bullying- työpajalla kerron kokemuksestani kiusattuna; miten kiusaaminen vaikutti minuun vielä aikuisiälläkin ja miten selvisin kiusaamisesta. Keskustelun jälkeen rakennamme yhdessä varjosiivet kiusaamista vastaan. Varjosiipien rakentajat kuvataan varjoissa (kasvottomina) siipineen.

Kuvat julkaistaan KIUSATTU.-kampanjan Instagram- tilillä ja kuvista toteutetaan kuvakollaasi kampanjan päätösnäyttelyyn.

Työpajan hinta on tapauskohtainen riippuen muun muassa ryhmän koosta sekä paikkakunnasta, jonne työpaja tilataan- kysy lisää paula.vilmi@gmail.com

Työpajat edistävät kampanjan saavutettavuutta ja mahdollistavat pitkäjänteisen työni kampanjan parissa.

Ensimmäiset siivet tullaan rakentamaan Kuhmossa toukokuussa -24.

Ohjaan työpajoja 31.5.2025 saakka.

Apua ja tietoa kiusaamisesta netissä

Mitä on kiusaaminen? Miten toimin? Milloin on kyse rikoksesta?

Näihin kysymyksiin löydät vastauksia RIKU:N sivuilta. Myös Nuortennetin sivuilta löytyy paljon tietoa kiusaamisesta:

Kiusattu. Älä jää yksin.

Kerro kiusaamisesta jollekin luotettavalle aikuiselle. Jos et uskalla puhua kenellekkään tai koet, että sinulla ei ole luotettavia ihmisiä ympärillä, voit kertoa kokemuksistasi sekä kysyä neuvoa nimettömänä, luottamuksellisesti esimerkiksi Nuortennetistä ja  MIELI.ry:n palvelimista (chat-palvelu ja soittomahdollisuus) sekä Sekasin- chatista. Nuortennetistä löytyy myös mm. verkkoryhmätapaamisia kiusaamista kokeneille.

Oletko kokenut kiusaamista somessa?

Apua somekiusaamiseen löytyy muun muassa Kerro säkin- kampanjan sivuilta:

KIUSATTU.- kampanjan suojelijoita <3

Elämänsä aikana jokainen meistä tarvitsee jossain kohtaa apua ja suojelijaa-ihmistä, josta huokuu sinulle hyvää oloa. Sellaisia tyyppejä tarvitsee myös tämä kampanja, siivekkäitä suojelijoita. Nämä siivekkäät ovat ihmisiä, jotka ovat jossain elämän vaiheessa auttaneet minua, joko läsnäolollaan tai esimerkiksi musiikillaan. Kuuntele ja tunnustele tarkkaan, kuka on sinun suojelijasi , apu ja hyvän tuoja. NE oikeat elämäsi ihmiset eivät kiusaa eivätkä aiheuta sinulla pahaa oloa. Julkaisen lisää suojelijoita pian.

Miitri Aaltonen

Tuottaja, muusikko, kitaristi-Kotiteollisuus

Ehdoton ei kiusaamiselle! Jokaisen lapsen on saatava käydä koulutiensä ilman pelkoa kiusatuksi tulemisesta.
Uskon että yhteisöllisyydessä on voima ja avaimet kiusaamisen ehkäisyyn. Hyvinvoiva lapsi ei kiusaa toista, panostetaan siis perheiden hyvinvointiin.
Ihmisyys on kaiken keskiössä. Sillä ei ole sukupuolta, ihonväriä, muotivaatteita tai -kenkiä älykkäintä puhelinta, kauniita kasvoja tai menestyvintä perheyritystä. Ihmisyys olemme me, sinä ja minä. -Miitri