Pinnan alla

”Oivaltavaa esineiden käyttöä, taitavasti luotua komiikkaa.”

 

PINNAN ALLA

”Taitavasti luotua komiikkaa, oivaltavaa varojen ja esineiden käyttöä”

Nainen näki punaista. Hän kostutti kurkkua ja huusi kurkku suorana. 

Pinnan alla on sanaton, materiaalein sekä varjoin toteutettu esitys tunteiden palosta ja naisesta oman mielen vuoristoradassa.

Teatteritekniikoiden yhdistäminen sekä roolihenkilön mielialoja tukeva, vahva musiikki luovat esitykseen omaleimaisen ja intensiivisen tunnelman. ”Esitys iski vasten kasvoja.”

Paula Vilmi, Varjojen kesyttäjä, on kuhmolaissyntyinen näyttelijä ja varjotaiteilija, joka valmistui vuonna 2009 Turun Taideakatemiasta. Pinnan alla- sooloesityksessään Vilmi yhdistää intohimonsa varjo- sekä esineteatteriin. Lisäksi tämä sanaton sooloesitys on ammentanut inspiraatiota venäläisen Akhe- ryhmän insinööriteatteritekniikasta. 

Kun ympäristö muokkaa ja mieli pauhaa, mistä oikeastaan enää tietää, mikä on totta ?

Esityksen pohjana ovat Vilmin omat kokemukset: epävarmuus itsestä sekä naiseudesta parisuhteessa.

Toteutus Paula Vilmi – Musiikki Timo Niemelä

Kesto n. 40 min. Aikuisille ja nuorille. Ikäraja 14 vuotta.

IhmeMaa

”Jokaisen lapsen pitäisi nähdä tämä esitys!”

Jännittävässä varjoseikkailussa Liisa hyppää lenkkeilevän kanin perässä IhmeMaahan, mikä on täynnä toinen toistaan hullunkurisempia asioita ja olentoja! Liisan matkaa kuitenkin varjostaa Se, Herttakuningar, IhmeMaan ilkeä hallitsija, joka haluaa tunkeilijan pois IhmeMaasta! Pakeeneeko Liisa vai kohtaako hän suuren pelkonsa, kammottavan Herttakuningattaren, silmästä silmään? Se selviää IhmeMaassa!

Moniulotteinen tyyli- varjoteatteri yhdistettynä paperiteatteriin sekä ilmeikäs kerronta- kaappaa kaikenikäiset katsojat helposti mukaansa vauhdikkaalle matkalle!

Toteutus Paula Vilmi – Livemuusiikko Laura Vilmi

Kesto 35 min. Ikäsuositus 6+

 

Seuranani Varjot

”Kaikkien, jotka ovat kokeneet näitä oloja, täytyisi nähdä Seuranani Varjot”

Sähköinen tunne päässä ja kasvoissa. Sähkökent koko vartalossa. Sähköistä valoa epärytmikkäästi ja nopealla tahdilla välkehtien. Kuin keltavioletti ukkonen, jossa salamat vilkkuu holtittomasti ja värjää valotyrskäyksillä kaiken. Silmiä ei kuitenkaan saa suljettua, ja olo on sidottu, vaikka moottori surraa täysillä.

Seuranani varjot esitys käsittelee paniikkia, paniikkikohtauksia ja masennusta. Esityksen käsikirjoitus syntyi nuoria aiheesta haastattelemalla sekä omien kokemustan kautta.

Toteutus, äänimaailma Paula Vilmi

Kesto 35 min. Aikuisille ja nuorille.